איך להתגבר על פחד משינוי ולצאת לדרך חדשה?!
שעת בוקר מוקדמת.
אני מצטיידת בקפה,
נכנסת למכונית,
ויוצאת לדרך.
המחשבות מתחילות לשקוע
בתכנון סדר היום,
במשימות שצריכות להיסגר,
אבל לא רק.
לא יכולתי שלא להיזכר בשיחה שהייתה לי אתמול בערב עם סמנכ"לית שיווק מחברת פינטק (בת 42) שהגיעה אלי לפגישת אבחון וייעוץ אישי,
ועדיין מהדהדת בי.
לרגע הזה בו היא אומרת :
"שרית… פעם דברים זרמו לי ממש בטוב.
שנים רבות הייתי בתהליכי צמיחה, התפתחות, הצלחה.
הייתה לי זרימה חיובית.
התקדמתי לתפקידים בכירים.
נהניתי מהעשייה.
זכיתי להערכה.
אבל בשנים האחרונות מרגישה תקועה.
אני גם לא ממש יודעת למה לשייך את זה.
בתחילה חשבתי שאולי הגעתי לרוויה ממקום עבודה שעבדתי בו 9 שנים,
וחשבתי ששינוי מיקום יעשה לי טוב.
עברתי למקום חדש,
וגם שם לא ממש הלך לי.
חשבתי שזה בגלל אינטריגות שהיו בין חברי ההנהלה,
וגם המנכ"ל לא היה טיפוס קל.
עזבתי גם שם.
איכשהו יצא שהחלפתי 3 מקומות עבודה ב 3 שנים,
עד שהבנתי שזה כבר לא קשור למקום,
זה קשור בי.
בא לי לעשות שינוי כיוון, דברים אחרים, אבל אני פוחדת!!!"
אני מקשיבה לה… וכל כך מבינה לליבה.
הרבה פעמים אנחנו רוצים לעשות שינויים בחיים, אבל הפחד עוצר אותנו. פחד משינוי הוא תהליך טבעי שאנו חווים כאשר אנו יוצאים מאזור הנוחות שלנו, האזור המוכר והידוע, אל עבר הלא נודע. וכשאנחנו רוצים לעשות שינוי בקריירה, אנחנו מוצאים את עצמנו מתמודדים עם לא מעט שאלות מהותיות ומוצדקות כמו:
האם אצליח למצוא עבודה בתחום הזה?
האם יש לזה ביקוש?
האם אצליח להשתכר מזה?
איך אצליח לשלב לימודים עם עבודה תובענית וחיי משפחה?
איך בגיל 40,50 (ומעלה) אפשר ללמוד תחום חדש?ולהשתלב במקום עבודה בלי ניסיון קודם? ומה אם אחרי שאלמד ואשקיע, אחליט שזה לא בשבילי?
גם המחקרים מראים לנו שפחד משינוי הוא אחד הפחדים המדווחים ביותר בכלל האוכלוסייה בכל העולם. פחד שנוגע ברבים כל כך. אפילו אנשים מבוגרים, בכירים ומנוסים שכבר עברו דבר אחד או שניים בחייהם, מדווחים שלא אחת ויתרו על הזדמנויות לצמיחה והצלחה, רק כדי להימנע מסיטואציה בה יצטרכו להתעמת עם הפחד.
ומצד שני… שינויים בקריירה בדרך כלל מתרחשים כאשר אנו מרגישים שאנו לא אוהבים יותר את מה שאנו עושים; כשמפטרים אותנו; כשהמערכת הסביבתית כופה עלינו שינוי ולעיתים שילוב של כל הגורמים האלו יחד. ברגעים אלו אנו נאלצים לצאת מאזור הנוחות שלנו ומתמודדים עם חוסר ודאות.
אז מה עושים? איך מנהלים את הדבר הזה?
התשובה נמצאת בשני צירים:
1. בציר המנטלי: (BEING) הקשבה פנימה. חיבור למערכת ההפעלה הפנימית שלנו. לדעת איפה אני רוצה להיות; מה יעשה לי טוב; מה מתאים לי; מה הן החוזקות שלי, הפוטנציאל, הכישורים והיכולות שלי.
2. תכנון הדרך ברמה הפרקטית (DOING): החל משלב הבירורים והמחקר אודות התחום החדש, שיחות עם אנשים שעוסקים בתחום זה, להבין את היומיום שלהם, את האתגרים שעומדים בפניהם ועד תכנון הדרך בצעדים קטנים לקבלת התוצאה הרצויה.
כשהעיקרון המנחה הוא ששינוי זה תהליך. תהליכים לא קורים ברגע. שינוי נבנה בצורה הדרגתית, וכשנבנה אותו בצעדים קטנים ובשלבים הנכונים נחווה אותו כמקור לצמיחה אישית וכהזדמנות לקחת שליטה על חיינו.
ואם תרצו לעשות את הבירור המעמיק ביחד, אני עומדת כאן לרשותכם עם הניסיון העשיר שלי מתחום הגיוס וההשמה וגם עם הכלים הנומרולוגים שעוזרים לנו לעשות את זה ביתר בהירות.
מאחלת לכולנו שנה מוצלחת, מספקת, מהנה ומצמיחה
שלכם,
שרית נתנאל
ייעוץ נומרולוגי והשמת מנהלים